WAT U ONMIDDELLIJK MOET DOEN ALS ER IEMAND OVERLIJDT

1. Breng de autoriteiten op de hoogte dat er een overlijden heeft plaatsgevonden. Als u op het moment van overlijden niet in een ziekenhuis of in een hospice bent, bel dan onmiddellijk 911 zodat het overlijden wettelijk kan worden uitgesproken.

2. Zorg voor vervoer van uw geliefde. Wees u bewust van eventuele regelingen die moeten worden getroffen voor autopsie of orgaandonatie voordat een mortuarium of crematorium uw geliefde onder haar hoede neemt.

3. Breng familie en goede vrienden op de hoogte van het overlijden. Misschien wilt u een aantal van deze mensen vragen om anderen te informeren.

4. Zorg voor een verzorger voor kinderen, bejaarde ouders en huisdieren. (Dit is een goede taak om te delegeren aan iemand die u vertrouwt.)

5. Breng de werkgever van uw geliefde op de hoogte als hij of zij nog aan het werk was. Vraag naar het resterende loon, levensverzekeringen, secundaire arbeidsvoorwaarden of andere werkgerelateerde details die u mogelijk moet weten.

6. Zoek het testament en eventuele vooraf geplande begrafenisregelingen.

7. Kies een uitvaartcentrum, mortuarium of begrafenisondernemer om te beginnen met het plannen van een begrafenis, herdenkingsdienst, crematie of viering van het leven.

www.uitvaart-errahma.nl/